Få skattepengarna vid påsk

Om du har digital brevlåda, deklarerar digitalt och inte har några ändringar att göra i din deklaration kan du i år få skatteåterbäring redan i början av april. Mer exakt kan du få pengarna 5-7 april, det vill säga veckan före påskveckan. Detta är bara en av effekterna av Skatteverkets arbete med att digitalisera allt kring deklarationerna.

Tre steg till skatteåterbäring till påsk
1. Skaffa digital brevlåda via Skatteverket (se nedan) senast den 1 mars
2. Anmäl ett konto för återbäring
3. Godkänn din deklaration utan ändringar i Skatteverkets e-tjänst eller via appen senast den 29 mars

Kom ihåg: 2 maj är sista datum för inlämning av deklaration. Det gäller både om du använder dig av den digitala möjligheten eller deklarerar på papper.

Anmäl digital brevlåda

En förutsättning för att eventuell skatteåterbäring ska komma in på ditt föranmälda konto till påsk är alltså att du deklarerar digitalt. En annan förutsättning är att du använder dig av en digital brevlåda.

Det finns tre alternativ, nämligen Bring Digimail, Min myndighetspost och Kivra. Alla tre fungerar på ungefär samma sätt och du loggar in säkert med hjälp av bank-ID. Kivra är just nu den största tjänsten och här kan du inte bara få myndighetspost och meddelanden från exempelvis kommunen utan också post från banker, elbolag, telekombolag, med mera.

För att läsa mer om de tre alternativen går du in på Skatteverkets portalsida som du hittar här.

Skatteåterbäring till midsommar

Om du inte uppfyller de villkor som gäller för skatteåterbäring till påsk kommer du förmodligen att få dina pengar till midsommar. Det gäller till exempel dig som ska deklarera en bostadsförsäljning eller försäljning av värdepapper. Enskilda näringsidkare får också vänta (minst) till midsommar.

Deklarerar du på papper får du vänta ännu längre på eventuell återbäring. Detsamma gäller om din deklaration tas ut för granskning eller om du har mer komplicerade uppgifter som måste kontrolleras.

Viktiga datum

Följande är de datum som är viktiga att hålla i minnet om du önskar få din skatteåterbäring till påsk.

1 mars – Den absolut sista dagen att ordna med anmälan av konto för utbetalning samt anmälan till digital brevlåda.

8 – 10 mars – Skatteverket skickar ut deklarationen som pdf-fil till den digitala brevlådan.

21 mars – Första dagen som du kan godkänna deklarationen via e-tjänsten på Skatteverkets webbplats eller i appen. Du måste alltså vänta ungefär två veckor innan du kan skicka in din deklaration.

29 mars – Deklarationstiden stänger för dig som vill ha din skatteåterbäring till påsk. Deklarerar du senare får du vänta till midsommar på utbetalningen.

5 – 7 april – Skatteverket sätter in återbäringen på ditt föranmälda konto.

Våra snabbaste lån


Högrisktriangel

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.


Kreditbolag Northmill
Lånebelopp 1 000 kr - 30 000 kr
Löptid 5 mån - 6 år
Kostnad kr
Kreditbolag Ferratum
Lånebelopp 1000 - 45000
Löptid 4 mån - 4 år
Kostnad kr
Kreditbolag Daypay
Lånebelopp 1000 - 20000
Löptid 1 mån - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag Cashbuddy
Lånebelopp 5000 - 25000
Löptid 1 år - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag ViaConto
Lånebelopp 1000 kr - 20 000 kr
Löptid 1 mån - 6 år
Kostnad kr