Vem har undgått hypen kring Bitcoin?

Det är kanske inte så konstigt att fler och fler banker börjar att reagera på att många idag väljer att investera i Bitcoin istället för vanlig valuta. Kryptovalutan skapades i 2009 som ett alternativt sätt att göra penningtransaktioner på internet. Detta utan att en tredje part är inblandad. Centralbankerna har inte någon som helst påverkan på hur bitcoin utvecklas. På senare tid så har vi sett att det kanske inte stämmer helt.

Press utifrån och nya regler

Fler och fler banker sätter nu press på myndigheter att handel med kryptovalutor ska regleras med nya regler. Det är hårt mot hårt och BIS, Bank of International Settlements, har producerat en rapport där de påstår att Bitcoin inte är utrustat som ett alternativ till betalning. Banker hakar på påståendet och detta har skapat en osäkerhet runt Bitcoin. Kryptovalutan har halverat sitt värde på kort tid. En möjlighet för tuffare regler runt hur kryptovalutor ska hanteras har skapat en osäkerhet som i sin tur har gjort att Bitcoin och andra kryptovalutor sliter med förtroendet.

Hackerhotet

Detta är en valuta som finns på internet och idag är hackerattacker vanligt. Efter att en kryptovalutabörs i Japan förlorade 500 miljoner dollar efter en attack så, har det lyfts ett intresse från myndigheter att ha ett strängare regelverk. Det skapar i sin tur en osäkerhet både för ägare av Bitcoin och de som vill investera. Bitcoin accepteras av fler och fler butiker och andra företag idag. Det är nu viktigare än någonsin att de klarar att bygga sin trovärdighet som ett lagligt betalningsmedel.

Våra snabbaste lån


Kreditbolag Credway
Lånebelopp 1 000 kr - 30 000 kr
Löptid - dagar - - dagar
Kostnad - kr
Kreditbolag Cashbuddy
Lånebelopp 5 000 kr - 25 000 kr
Löptid 1 år - 5 år
Kostnad 2427 kr
Kreditbolag Euroloan
Lånebelopp 2 000 kr - 50 000 kr
Löptid 1.5 år - 5 år
Kostnad - kr
Kreditbolag ViaConto
Lånebelopp 500 kr - 50 000 kr
Löptid 2 mån - 9 mån
Kostnad - kr
Kreditbolag Mobillån
Lånebelopp 1 000 kr - 40 000 kr
Löptid 3 mån - 2 år
Kostnad 2885 kr