Konvertera kryptovaluta till bank

Det blir allt mer populärt att investera i kryptovalutor; det vill säga en slags digitala pengar. Vad många inte riktigt har koll på är hur de investerade pengarna kan konverteras till en ”fysisk valutaenhet”.

Här kan du läsa mer om hur du konverterar din investerade kryptovaluta till den egna banken.

Kom igång

Att få investerade pengar att öka på kort tid är ofta ett av de primära argumenten till att allt fler väljer att satsa på kryptovaluta. Det handlar alltså om en finansiell investering som i framtiden ska ha ett större värde.

Den digitala valutan får en allt viktigare roll i den finansiella världen som kontrast till de traditionella investeringarna med fysiska betalmedel och värdepapper. För att komma igång med bitcoin eller annan kryptovaluta registrerar du dig på börsen för att få tillgång till marknaden. Du får sedan ett visst antal kryptovaluta för ett visst investerat belopp.

Konvertera investerade pengar

Ett exempel på populär kryptovaluta är bitcoin som också var den första digitala valutan att lanseras för lite mer än ett decennium sedan. Efter att ett belopp investerats konverteras således den insatsen till bitcoins, vilket är en digital kod. Du följer sedan utvecklingen av dina bitcoins (eller annan vald kryptovaluta) för att se det aktuella värdet och förbereda inför en eventuell handel.

För att omvandla den digitala koden som dina bitcoins består av till en fysisk valutaenhet som till exempel svenska kronor finns olika alternativ. Du kan öppet sälja bitcoin på den svenska kryptovaluta marknaden och då ska köparen betala det högsta beloppet. Därefter sparas pengarna antingen i din wallet eller på växeln för att därefter konverteras för en möjlig valutaväxling.

Svenska kryptovaluta scenen

Du som handlar med någon form av digital valuta är en del av en finansiellt digital värld. Det är vi olika plattformar du har möjlighet att konvertera kryptovaluta till banken. I en växling av kryptovaluta sker i verket både en sälj- och en köptransaktion. Det är den här sortens transaktioner som sedan ska redovisas till skatteverket i samband med den årliga deklarationen.

Då fler svenskar investerar i digital valuta finns också ett större behov av smart konvertering av kryptovaluta till bank konton. Något som bidragit till att allt fler banker idag har någon form av enhet som fokuserar på kryptovalutahandel. Som bankkund ges du då möjligheten att enkelt konvertera investerad kryptovaluta till svenska kronor i samband med en försäljning.

En anledning till att många investerar vill konvertera kryptovaluta till kontanter är att det än idag är få aktörer som erbjuder betalning i bitcoin eller annan valuta. Att digitala betalmedel är framtiden tycks många vara eniga om, men det traditionella betalsystemet är fortfarande störst. Med tanke på att kryptovaluta som bitcoin ökat i värde på kort tid finns en vilja att ta del av avkastningen nu och inte senare i framtiden.

Våra snabbaste lån


Högrisktriangel

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.


Kreditbolag Northmill
Lånebelopp 1 000 kr - 30 000 kr
Löptid 5 mån - 6 år
Kostnad kr
Kreditbolag Ferratum
Lånebelopp 1000 - 45000
Löptid 4 mån - 4 år
Kostnad kr
Kreditbolag Daypay
Lånebelopp 1000 - 20000
Löptid 1 mån - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag Cashbuddy
Lånebelopp 5000 - 25000
Löptid 1 år - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag ViaConto
Lånebelopp 1000 kr - 20 000 kr
Löptid 1 mån - 6 år
Kostnad kr