Tjäna pengar

tjäna pengar snabbt

Behöver du snabba pengar kan du se till att spara pengar eller tjäna pengar, eller kombinera de båda. I vardagen kan det vara svårt att se möjligheterna som finns – det är lätt hänt att perspektivet blir lite smalt – men lyfter du blicken inser du snart att det finns en oändlig mängd saker att göra för att snabbt få mer pengar på det ena eller andra sättet.

Om du har uttömt möjligheterna att spara pengar, eller om du behöver tillskott till hushållskassan snabbare än vad som är möjligt genom sparande, hittar du förmodligen matnyttiga tips på den här sidan.

Nedan hittar du först en snabb bruttolista med snabba tips. Idén är att ge dig snabba tips på aktiviteter att göra som kan ge dig ett mer eller mindre omedelbart tillskott till hushållskassan. Därefter presenterar vi lite närmare kring hur du kan tjäna extra pengar om du har en lite längre tidshorisont.

Tjäna pengar – snabba tips

Använd tipsen precis som de står eller använd listan som inspiration för att komma på egna sätt att tjäna pengar.

  • Delta i betalda marknadsundersökningar
  • Tillverka saker och sälj på loppis
  • Utnyttja gratisbonusar på spel
  • Lägg upp annonser på din blogg
  • Passa barn/husdjur
  • Hjälp till med gräsklippning, snöskottning, m.m.
  • Sälj bilder på fotosajter
  • Sälj en tjänst på Fiverr
  • Hjälp till med flytt

Tjäna pengar på lite längre sikt

Kan du laborera med en lite längre tidshorisont kan du med fördel kika närmare på något av tipsen nedan.

Starta en blogg
Det kan gå ganska snabbt från det att du kläcker en bloggidé till det att du kan tjäna din första krona på din skapelse. Att starta en blogg är gratis – det enda du behöver göra är att fylla den med innehåll! Det är kanske inte så ”bara”, men om du gillar att skriva och har idéer om hur du kan få besökare till din blogg kan du snart ha en ganska populär sida. Efterhand kan du introducera annonser och länkar och genom det tjäna pengar. Det enklaste sättet att börja tjäna pengar på en blogg är att lägga till annonser via Google Adsense. För möjligheten att tjäna mer pengar är det naturliga valet att ansluta sig till ett affiliatenätverk.

Dela ut reklam
Att dela ut reklam är kanske inte den mest prestigefyllda och fashionabla arbetsuppgiften, men den ger dig pengar snabbt. Det finns i regel alltid något område i din närhet där det finns en plats ledig. Tiden från ansökan till din första tur är normalt mycket kort, så du kan komma igång att tjäna pengar på mycket kort tid. Ett alternativ till att dela ut reklam är att dela ut tidningar. Har du ett heltidsjobb är det kanske inte aktuellt att dela ut tidningar måndag-lördag, men kanske finns det en ledig plats för utdelning av söndagstidningen?

Tjäna pengar på din kunskap/dina förmågor
Har du en viss talang eller har du kunskaper som är efterfrågade? I så fall kan du sälja din tid till både privatpersoner och utbildningsföretag. Är du till exempel duktig på ett visst språk eller på matematik kan du hjälpa till med läxläsning mot en avgift.

Våra snabbaste lån


Högrisktriangel

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.


Kreditbolag Northmill
Lånebelopp 1 000 kr - 30 000 kr
Löptid 5 mån - 6 år
Kostnad kr
Kreditbolag Ferratum
Lånebelopp 1000 - 45000
Löptid 4 mån - 4 år
Kostnad kr
Kreditbolag Daypay
Lånebelopp 1000 - 20000
Löptid 1 mån - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag Cashbuddy
Lånebelopp 5000 - 25000
Löptid 1 år - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag ViaConto
Lånebelopp 1000 kr - 20 000 kr
Löptid 1 mån - 6 år
Kostnad kr