Binära optioner

Binary options

Binära optioner är ett slags mellanting mellan ett odds (såsom på sport) och en option kopplad till ett underliggande värdepapper (den traditionella typen av optioner).

Benämningen på denna investering kommer av att det bara finns två utfall. Liknelsen kommer från binära tal, som ju endast kan bestå av ettor och nollor. Om förutsättningen för optionen slår in ger den avkastning. Om förutsättningen inte slår in blir den i stället helt värdelös och du förlorar hela insatsen. Det är här den stora risken ligger i denna typ av investeringsobjekt.

De underliggande tillgångarna kan i praktiken vara vilka som helst, bara det finns en fungerande marknad från vilken optionsmäklarna kan inhämta prisuppgifter. De klart vanligaste underliggande tillgångarna är valutor, aktieindex och råvaror.


Viktigt att tänka på!

Binära optioner är ett investeringsverktyg helt olikt de värdepapper och tillgångar de baseras på. Att handla med binära optioner innebär stora risker och det är något du ska vara medveten om innan du börjar utforska detta sätt att tjäna pengar. Hos de flesta mäklare för binära optioner finns möjligheten att öppna ett provkonto i vilket det går att köpa och sälja binärer på låtsas. Utnyttja denna möjlighet innan du sätter in pengar och börjar handla på riktigt.


Så här tjänar du pengar på binära optioner

Det finns ett antal typer av binära optioner. Vad de alla har gemensamt är emellertid faktumet att de antingen ger vinst eller blir värdelösa.

Den vanligaste typen av option är över/under, vilket motsvarar en satsning på om värdet på en underliggande tillgång vid en viss tidpunkt kommer att ligga över alternativt under ett visst värde. Om det valda utfallet slår in kommer optionen att ge avkastning. Dessa klassiska över/under- optioner kan ha en giltighetstid på allt från 30 sekunder upp till en månad.

Andra typer av binära optioner är ”touch”, range, ladder (stege) och par. Dessa är lite mer exotiska till sin karaktär och därigenom lite svårare att både förstå och handla med. Du bör prova på att handla med dessa fyra först när du har fullständig koll på hur du handlar med över/under-optioner.

När du gör din satsning ser du direkt vad den möjliga avkastningen blir. Avkastningen presenteras i vad återbetalningen blir totalt, inklusive din insats samt med avdrag för mäklarens provision. Mäklarens provision utgörs av mellanskillnaden mellan 100% och vad som presenteras som ”payout percentage”.


Handla binärer på nätet

Handel i binära optioner sker på reglerade marknadsplatser på nätet. I grunden fungerar dessa som nätmäklare på samma sätt som exempelvis Avanza och Nordnet, men de enda instrument som erbjuds är just binärer. När du väljer optionsmäklare bör du välja en som klart och tydligt skriver ut uppgifter om var mäklaren har sitt säte och från vilket lands myndigheter som licensen kommer. Vi kan rekommendera att du väljer en mäklare med licens från Cypern, Malta eller Storbritannien.

Efter att du har registrerat ett konto ska du börja med att göra en insättning. Hos vissa aktörer kan du få en slags bonus i samband med det. Hos andra får du i stället några stycken kostnadsfria ”trades”.

När du har pengar på kontot ska du öppna handelsklienten. Här hittar du alla de tillgängliga underliggande tillgångarna och de instrument som är kopplade till dem. Sedan är det bara att börja göra trades. Kom ihåg att det är klokt att bekanta sig med det här sättet att tjäna pengar med ett provkonto. Majoriteten av optionsmäklarna har också kompletta tradingplattformar för mobila enheter, så det går att handla med optioner var som helst och när som helst.

Våra snabbaste lån


Högrisktriangel

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.


Kreditbolag Northmill
Lånebelopp 1 000 kr - 30 000 kr
Löptid 5 mån - 6 år
Kostnad kr
Kreditbolag Ferratum
Lånebelopp 1000 - 45000
Löptid 4 mån - 4 år
Kostnad kr
Kreditbolag Daypay
Lånebelopp 1000 - 20000
Löptid 1 mån - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag Cashbuddy
Lånebelopp 5000 - 25000
Löptid 1 år - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag ViaConto
Lånebelopp 1000 kr - 20 000 kr
Löptid 1 mån - 6 år
Kostnad kr