Blogga

Blogga

Du som har en blogg har i praktiken en pengamaskin som bara ligger och väntar på att bli utnyttjad. Visst, det krävs en hel del arbete för att tjäna pengar på att blogga, och det är inte direkt frågan om snabba pengar, men samtidigt behöver det inte krävas någon större arbetsinsats för att tjäna de första kronorna. Finns bloggen redan är det en enkel sak att skapa förutsättningarna för att tjäna pengar. Har du idag ingen blogg krävs givetvis lite extra arbete i starten. Nedan ska vi berätta om tre sätt att monetarisera din blogg, eller med andra ord att göra en hacka på den, men först något om förutsättningarna för att kunna monetarisera.


Trafik och intresse

Precis så som gäller för en butik på stan eller i en galleria gäller det att attrahera intresserade besökare för att tjäna pengar på en blogg. Ju fler besökare du får, och ju mer intresserade av ditt innehåll i form av text, bilder och video de är, desto större möjligheter har du att tjäna pengar. Populära bloggar har alla tre saker gemensamt, nämligen:
1. De uppdateras dagligen (helst flera gånger)
2. De handlar om ämnen som skapar intresse och debatt
3. De inbjuder till dialog med besökarna.

Om du kan se till att din blogg uppfyller ovan tre kriterium har du goda chanser att få många besökare och därigenom ha möjlighet att tjäna pengar på ditt bloggande.


Gå med i affiliatenätverk

Det enklaste sättet att börja tjäna pengar på bloggande är att gå med i affiliatenätverk och börja publicera annonser. Ett affiliatenätverk är en samlingsplats för många olika annonsörer inom olika branscher och nischer, men för bloggaren räcker det med ett konto för att kunna visa annonser från många olika aktörer. På de större affiliatenätverken finns hundratals annonsörer och det gör att alla bloggare, oavsett ämne/tema, kan hitta något att marknadsföra.

Annonser från affiliatenätverk kan vara i form av textlänkar, små bilder eller stora banners. Det är bara för dig att välja hur du vill marknadsföra de annonsörer du väljer ut.

Du får betalt antingen för enskilda visningar (ganska ovanligt), ”leads”, det vill säga besökare som registrerar sig för exempelvis ett nyhetsbrev, eller faktiska köp. För varje annonsör hos affiliatenätverket ser du vad som ger dig pengar och hur mycket. Alla dina inkomster samlas först på ditt konto hos affiliateprogrammet. Utbetalningar sker sedan månadsvis förutsatt att du har kommit upp i minst en viss miniminivå.


Sponsrade inlägg

Sponsrade inlägg är ett vanligt sätt att tjäna snabba pengar på bloggande. Ett sponsrat inlägg är en text med ett innehåll som passar in med övrigt innehåll på din blogg och som innehåller till exempel en länk till en webbutik eller en annan webbplats. Du kan skriva inlägget själv eller begära att annonsören ska skicka dig en färdig text för publicering. Sponsrat innehåll kan också publiceras i form av video, till exempel på Youtube, eller i podcasts. Viktigt med alla former av sponsrat innehåll är emellertid att det framgår att det är just sponsrat.


Donationer och abonnemang

Ju mer populär din blogg är, desto fler möjligheter att tjäna pengar har du. Ett sätt att skapa en extra ström av intäkter är att be besökarna om donationer. Ett annat sätt är att erbjuda innehåll mot en engångsavgift eller via abonnemang.

Ovan är tre snabba tips att använda för att tjäna pengar på att blogga. Som sagt kanske du inte kan räkna med snabba pengar, men är du flitig har du alla chanser att få in åtminstone en liten extra slant varje månad.

Våra snabbaste lån


Högrisktriangel

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.


Kreditbolag Northmill
Lånebelopp 1 000 kr - 30 000 kr
Löptid 5 mån - 6 år
Kostnad kr
Kreditbolag Ferratum
Lånebelopp 1000 - 45000
Löptid 4 mån - 4 år
Kostnad kr
Kreditbolag Daypay
Lånebelopp 1000 - 20000
Löptid 1 mån - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag Cashbuddy
Lånebelopp 5000 - 25000
Löptid 1 år - 5 år
Kostnad kr
Kreditbolag ViaConto
Lånebelopp 1000 kr - 20 000 kr
Löptid 1 mån - 6 år
Kostnad kr